“Ever Wing” este poate cel mai concludent exemplu al faptului că jocurile “Instant” încep deja să devină o modă. Sunt peste 15 milioane de utilizatori care îl joacă în fiecare zi, genul de persoane care au doar câteva minute la dispoziție pentru a se juca sau nu au răbdare pentru jocuri în care sistemul de progresie necesită luni sau chiar ani.

Este greu de ales dintre zecile de jocuri pe care le găsiți pe Facebook la această categorie. Interesant este că fiecare dintre ele, inclusiv clasicul “Snake” de care sunt convins că nu ați uitat, are deja cel puțin câteva sute de mii de jucători care se loghează cel puțin o dată pe zi. E un rating foarte bun, ținând cont de faptul că un joc obișnuit de pe Facebook care are o sută de mii de utilizatori se poate lăuda că reprezintă un real success.

“4 Pics 1 Word” este unul dintre jocurile instant pe care vi le recomand. La fiecare nivel nou vă sunt prezentate 4 fotografii, iar voi trebuie să găsiți cuvântul care se potrivește în mod direct cu fiecare dintre acestea. Pe lista mea se mai află de asemenea și “Tribez and Pets”, un joc în care putem să colecționăm tot felul de companioni pe care îi putem de asemenea antrena.

Favoritul meu este însă de departe “Jigsaw Puzzle”. Nu numai al meu, că mai sunt vreo două milioane de oameni care îl joacă în mod constant, dar pe mine cu siguranță m-a cucerit ideea de a stabili numărul de piese din care vrei să fie alcătuită imaginea pe care vrei să o construiești.

Dacă aveți la un moment dat un pic de timp liber la dispoziție, nu ar fi o idee rea să parcurgeți întreaga listă cu jocuri “Instant” de pe Facebook. Sunt absolut sigur că veți găsi cel puțin unul pe care să îl adoptați pentru o perioadă… nedeterminată…