Constructorul auto francez de la Mioveni, vrea să câștige piața mașinilor electrice ieftine. Grupul Renault are deja automobile electrice și experimentează pe piața aceasta, dar Dacia s-ar putea dovedi cea mai importantă componentă pentru a debuta pe piața celor accesibile.

Conform președintelui Dacia pe Europa, compania ia în calcul dezvoltarea unui model electric și prețul va fi cel mai important. Tot din spusele sale, grupul auto francez are toată această tehnologie pentru automobile electrice, deja pregătită și disponibilă.

Firesc, e vorba doar de-o promovare a planurilor de viitor acum, iar oficialul nu a specificat un preț sau când anume va fi lansat un astfel de automobil.

Totuși, există informații în piață conform cărora prețul va fi de circa 15.000 de euro. Anul de lansare ar putea fi 2020, dar fără să fie întărit de informații oficiale.

Primul model Dacia electric ar putea fi similar Renault Zoe, cu o baterie de 41 kWh și cu o autonomie de aproape 290 de kilometri. Între timp, Dacia poate să aștepte să fie dezvoltată rețeaua de încărcare a mașinilor electrice. Spre deosebire de benzinării, punctele pentru astfel de autovehicule sunt destul de limitate chiar și în țările dezvoltate.