Ina Todoran s-a născut în satul Crăciunelu de Jos din judeţul Alba şi este o tânără foarte talentată, care a reuşit cu succes prin multă muncă şi perseverenţă, să împletească pasiunea pentru folclor cu cea pentru artele vindecării, fiind studentă în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Tîrgu-Mureş.

Cariera artistică a tinerei Ina Todoran s-a aflat sub semnul succesului, încă din fragedă copilărie, mărturie stând numeroasele trofee obţinute la concursuri importante de folclor. Ina a moştenit talentul artistic de la bunicii săi, acesta fiind şlefuit mai apoi de marea doamnă a cântecului popular, Leontina Fărcaş. Ne-a povestit într-un interviu despre sacrificiile, emoţiile şi satisfacţiile artistului, dar şi despre dorinţa sa arzătoare, pentru viitor, de a fi în slujba bolnavilor, de a practica meseria pe care o iubeşte, cea de medic.

Crăciunelu de Jos, „sat frumos cu mândru nume”, aşa îşi numeşte Ina Todoran locul natal, micul sat din judeţul Alba, situat pe lunca Târnavei, un important centru viticol.

Dacă doriţi să aflaâi mai multe despre popularitatea Inei Todoran  şi succesul ei muzical, vă invităm să ascultaţi emisiunea România de nota 10, realizată de Veronica Ilie.