Polițiștii din Constanța au confiscat 865 de kilograme de articole pirotehnice pe care doi bărbați le transportau, cu două autoutilitare, fără a îndeplini condițiile legale.

La data de 24 decembrie, în baza Planului de Acțiune Foc de Artificii 2017, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat un bărbat, de 39 de ani, din localitatea Corbu, județul Constanța, care transporta, cu o autoutilitară, cantitatea de 780 kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2 și F3, fără a deține documente de proveniență și fără a îndeplini condițiile legale de transport.

Totodată, polițiștii constănțeni au mai identificat un bărbat, de 40 de ani, care transporta, cu o autoutilitată, cantitatea de 85 kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F1 și F2, fără a deține documente de proveniență și fără a îndeplini condițiile legale de transport.

În ambele cauze, polițiștii constănțeni au confiscat materialele pirotehnice, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „nerespectarea regimului materialelor explozive”.