Este posibil ca românii să stea acasă și de Vinerea Mare.
Aceasta ar urma să fie zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează, după cum prevede o propunere legislativă depusă la Senat.

Documentul a fost inițiat de un grup de 42 de senatori și deputați, actul normativ aflându-se la Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

Vinerea Mare ar putea deveni zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează dacă propunerea legislativă va fi adoptată de cele două Camere ale Parlamentului și promulgată de șeful statului.

Vinerea Mare în Europa este zi legală de sărbătoare în 16 țări dintre cele 28 ale Uniunii Europene.

Codul Muncii stabilește în prezent următoarele zile ca sărbători legale în care nu se lucrează: 1 și 2 ianuarie; 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române); prima și a doua zi de Paște; 1 Mai, 1 Iunie (Ziua Copilului); prima și a doua zi de Rusalii; 15 august (Adormirea Maicii Domnului); 30 noiembrie (Sfântul Andrei); 1 decembrie (Ziua Națională a României); 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun).

Codul Muncii mai prevede două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestora.