A fost un Crăciun liniștit pentru echipajele de intervenție la situații de urgență din Harghita.
Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Oltul au intervenit la 23 de misiuni, între care 3 au fost situații de accidente fără victime rănite grav, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Alina Ciobotariu:

În perioada 24-26 decembrie, pompierii militari harghiteni au intervenit la 23 de misiuni în domeniul situațiilor de urgență. S-au înregistrat 6 incendii și 17 intervenții ale echipajelor SMURD.”

Accidentele rutiere produse în perioada Crăciunului în Harghita au fost cauzate de neadaptarea vitezei la condițiile de drum, mai spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, Gheorghe Filip.

Câteva accidente rutiere, mai precis 3. Fără urmări grave, doar cu pagube materiale și persoane rănite ușor. Două dintre acestea, atenție, s-au produs pe fondul condițiilor meteo și de drum. În ceea ce privește pagubele materiale, vorbim de proximativ 45 de mii de lei în urma coliziunii între două autovehicule.”

Polițiștii au fost la datorie și în prevenirea evenimentelor. Verificările lor pe drumuri au dus la depistarea a 6 conducători auto băuți la volan și aplicarea a peste 30 de sacțiuni contravenționale pentru viteză peste limita legală.