Patru proiecte importante pentru judeţul Constanţa vor fi semnate în curând, a anunţat conducerea Consiliului Judeţean Constanţa (CJC).

Este vorba despre: „Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța”, „Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”, „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu” şi „Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural-turistică a Cetății Carsium (Hârșova)”.

Conform declaraţiei preşedintelui CJC, Horia Ţuţuianu, finanţarea acestor proiecte prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publice (MDRAP) reprezintă un succes.

„Am reușit să punem în valoare patru proiecte. Sperăm ca de anul viitor să avem și mai multe proiecte. Reporter: Ce a fost cel mai greu în 2017? A fost greu să-i fac să înțeleagă pe oameni, cel puțin pe cei din aparatul administrativ și au înțeles mare parte dintre ei că trebuie să ne punem la muncă. Ca să fac o glumă, unii mai aveau lacune în ceea ce înseamnă munca“, spune președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.

Ţuţuianu a precizat că „în curând” va fi semnat şi contractul de finanţare pentru repararea DJ 223.