Plimbările cu vaporașele pe Bega vor putea începe din luna iulie a anului viitor. Directorul executiv al Apelor Banat, Titu Bojin, a anunțat că timișorenii și turiștii vor putea să se plimbe de la jumătatea anului viitor cu vaporașele pe apele canalului Bega.

“La şedinţa de miercuri, de la Bucureşti, a Consiliului de conducere al Apelor Române s-a aprobat introducerea în statutul nostru de funcţionare, pe lângă activităţile pe care le avem, şi preluarea activităţii de administraţie a navigaţiei Canalului Bega. Suntem singura zonă din ţară cu un râu interior pe care pot circula vaporaşe. La noi va fi şi Autoritatea de Navigaţie pe Bega”, a precizat Titu Bojin.

Recent, primarul Nicolae Robu a anunțat că se va crea, printr-o ordonanță de urgență, Administrația Căii Navigabile Canal Bega. Consilierii locali au votat tranferul spre Ministerul Apelor şi Pădurilor pentru administrare nemijlocită de către Apele Banat a tronsonului timişorean al râului Bega, care era în proprietatea municipiului Timişoara. În acest fel, Apele Banat au devenit administrator unic al râului Bega, de la izvoare până la frontiera cu Serbia.

Achiziționarea vaporașelor face parte din proiectul european în valoare de 6 milioane de euro privind amenajarea malurilor Canalului Bega, pe tronsonul din Timișoara.

De mai bine de un an, de când au fost cumpărate vaporaşele stau în dana Portului Timişoara.