Anul 2017 se încheie cu rezultate foarte bune pentru jucătoarea constănțeană de tenis, Simona Halep, care a ajuns pe primul loc în clasamentul WTA. Totuși, acest sezon i-a adus și înfrângeri dintre care una a fost drastică, iar Simona meditează și acum asupra evoluției sale din meciul disputat în finala de la Roland Garros.
Într-un interviu acordat pentru Tennis Channel, Halep recunoaste ca nu a reusit sa depaseasca emoțional efectele înfrângerii din finala cu letona Jelena Ostapenko.

“Sa fiu sincera inca ma mai gandesc la meciul cu Ostapenko. Antrenorul imi tot cere sa uit meciul, dar eu nu pot. Incerc sa gasesc ceva pozitiv din acel meci, dar imi este greu. Cred ca nu am fost pregatita pentru a castiga un turneu de Mare Slem! Am fost prea nervoasa pentru ca eram aproape de a castiga. Am fost prea agitata pentru ca ma apropiam de victorie. Inca mai lucrez la asta si vreau sa devin mai puternica.”, a declarat Simona Halep.

În anul 2018, jucătoarea constănțeană are ca obiective menținerea cât mai mult timp în poziția de lider mondial și câștigarea unui turneu de Grand Slam care-i lipsește din palmares.