Taxa de gunoi va fi majorată de la 3 la 7 lei, pe lună, pentru a-i face pe constăţeni să aprecieze curăţenia – a declarat primarul Decebal Făgădău.

Edilul ne-a declarat că factura plătită de municipalitate societății care asigură salubrizarea nu va crește, majorarea taxei urmând să se regăsească doar în buzunarul constănțenilor:

„La 10 bani de persoană pe zi primim același respect, ca și cum ai totul gratis. Ce primești gratis nu prețuiești. Sper ca ca ușor – ușor, lumea țină la curățenie. Cele cinci campanii pe care le-am făcut ne-au arătat că, după ce am făcut noi curățenie, a doua zi, tot constănțeni de-ai noștri își bat joc de munca noastră. Atunci, măcar să simtă acest lucru. Este un gest pe care eu îl propun Consiliului Local, de conștientizare, dar și un prim demers de educare. Anul viitor va trebui să luăm măsuri și să colectăm selectiv.“

Duminică, zeci de constănţeni au protestat împotriva majorării taxelor locale.

În replică, Decebal Făgădău a declarat că nu ține cont de protestul organizat, în stabilirea taxelor locale, dar „a ținut cont de dezbaterea organizată de primărie”:

„Mă bucur că există proteste și că lumea își spune părerea. Indiferent de forța argumentului, important este ca, în primă etapă, să-ți spui părerea. Evident, când ajungi la discuții serioase și la decizii, atunci contează foarte mult forța argumentului.“

Edilul-șef al Constanței susține că în urma dezbaterii organizate de primărie ar fi concretizat trei propuneri referitoare la impozitele clădirilor ce aparțin persoanelor fizice dar cu destinație nerezidențială, la taxa de promovare a turismului şi la scutirea cu 95% a impozitelor pentru mașinile hibrid.