Un card de familie, utilizat de turistii care viziteaza tarile din vestul Europei, ar putea fi implementat si în Timiş. Acest card ar permite familiilor care vizitează judetul, să aibă parte de informaţii, unele reduceri, şi multe alte facilităţi turistice. Acest card ar uşura atât munca autorităţilor cât şi a furnizorilor de servicii turistice din Banat. Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului a luat legătura cu autorităţile austriece, pentru a cere detalii.

Instituţiile de cultură, hotelurile şi alte atracţii turistice ar putea fi incluse într-o ofertă comună, facilitate care deja există în multe ţări occidentale.

Cardul de familie este un concept funcţional în Austria deja de mulţi ani. Cei din turism se gândesc să îl implementeze şi în Timiş, spune şeful Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş, Delia Barbu.

“Până să refacem infrastructura, la care va trebui să lucrăm categoric în următorii ani, este nevoie de acest gen de informaţii. Acest concept, acest family pass este un must – dacă putem spune aşa – al următorilor ani, în condiţiile în care Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană şi în condiţiile în care sunt aşteptaţi tot mai mulţi turişti şi asta promovăm, obiective şi evenimente în Timiş, ca să îi atragem pe oameni aici”, a declarat Delia Barbu.

Primii paşi s-au făcut deja. Reprezentanţii turismului timişean s-au întâlnit cu omologii lor austrieci. Directorul Agenţiei Economice a Austriei Inferioare în România, Daniel Marcu, spune că austriecii sunt de acord să ne ofere sprijin.

“Firma austrică ce doreşte să vină pe piaţa românească are avantajul că poate aduce tot acest know-how către noi şi să nu mai inventăm roata ci să urmăm ceea ce ei fac de zeci de ani de zile”, a explicat Daniel Marcu.

Acest card s-ar putea implementa pentru perioada de aflux turistic mare, cu ocazia derulării titlului de Capitală Culturală Europeană.

Împarte cu prietenii tăi: