Turiştii care vor să petreacă vacanţa la munte sunt sfătuiţi să evite drumeţiile pe traseele de creastă. Salvamontiştii din judeţul Hunedoara avertizează că zăpada este îngheţată şi nesigură, cu o grosime de 50 de centimetri.

“Condiţiile de mers pe trasee sunt destul de urâte pentru că zăpada căzută săptămânile trecute s-a înmuiat şi apoi a îngheţat din cauza frigului. Stratul de zăpadă nu este foarte mare, dar nu recomandăm traseele de creastă pentru că se poate aluneca foarte uşor şi turiştii se pot răni de stânci”, a declarat şeful Serviciului Public Salvamont Huneodara, Ovidiu Bodean.

Şeful Salvamont mai spune că nu există risc de avalanşă, aşa că turiştii pot aborda trasee mai uşoare, pe văi. Totuşi, turiştii trebuie să aibă la ei echipament de iarnă, inclusiv pioleţi şi colţari pentru gheaţă.

În staţiunile montane din judeţul Hunedoara se poate schia pe pârtiile din Straja şi Parâng, stratul de zăpadă fiind cuprins între 40 şi 50 de centimetri. În staţiunea Râuşor stratul de zăpadă este mic şi nu permite practicarea sporturilor de iarnă.

Turiştii care urcă la munte în zilele libere sunt sfătuiţi să întrebe la punctele Salvamont despre condiţiile de pe trasee şi evoluţia vremii. În staţiunile Straja, Parâng şi Râuşor este organizat serviciu de permanenţă.