UPDATE ora 11:15 – Şoferul maşinii care a intrat într-o mulţime de pietoni joi la Melbourne, al doilea oraş ca mărime al Australiei, rănind 13 persoane, a acţionat ‘în mod deliberat’, a anunţat poliţia, informează AFP şi Reuters.

‘Din ceea ce am văzut, credem că este un act deliberat. Motivele nu sunt cunoscute’, a declarat presei comandantul poliţiei statului Victoria, Russell Barrett, la Melbourne (sud-estul Australiei).

Martori oculari au declarat la rândul lor reţelei TV Channel Ten că maşina a intrat în mod deliberat în pietoni joi la Melbourne, accelerând la circa 100 de kilometri pe oră înainte de a-i lovi, notează dpa.

Potrivit unui martor, maşina s-a îndreptat spre cel mai mare grup de pietoni care traversau pe trecere, apoi a accelerat din nou după ce a lovit oamenii şi i-a aruncat în aer în toate părţile.

Poliţia statului Victoria a anunţat că şoferul vehiculului şi un al doilea bărbat au fost arestaţi.

Treisprezece persoane au fost transportate la spital cu ambulanţele, unele victime fiind grav rănite.

Un vehicul a intrat în pietoni într-o intersecţie aglomerată de lângă principala gară din Melbourne (sud-estul Australiei) joi după-amiază la o oră de vârf, a anunţat poliţia, precizând că l-a arestat pe şofer, informează dpa.

‘Paramedicii acordă îngrijiri unui număr de douăsprezece persoane la locul incidentului petrecut (la intersecţia dintre) Flinders şi Elizabeth Street’, a declarat serviciul de ambulanţă al statului Victoria într-un comunicat.

Şapte persoane au fost transportate la spital, inclusiv un copil de vârstă preşcolară. Copilul are o leziune craniană şi se află în stare gravă.

Poliţia a declarat că asigură securitatea publicului în zona centrală a oraşului.

Zona era plină de oameni care făceau cumpărături de Crăciun, precum şi de copii aflaţi în vacanţa şcolară.

Un vehicul SUV Suzuki alb pare să fi trecut pe roşu la ora locală 16.40 (05.40 GMT), intrând în mulţime pe trecerea de pietoni.

Se pare că maşina s-a oprit după ce s-a lovit de un bloc de beton sau de semn de circulaţie.

Incidentul pare similar cu cel din ianuarie, când o maşină a intrat în pietoni în acelaşi loc, ucigând şase persoane şi rănind alte treizeci. Şoferul, Dimitrios Gargasoulas, urmează să fie inculpat pentru şase capete de acuzare de omor. El ar avea probleme de sănătate mintală, dar a făcut declaraţii pro-islamiste. Incidentul nu a fost încadrat ca act terorist.

După incidentul din ianuarie, blocuri de beton au fost amplasate în zonele pietonale din Melbourne şi din alte mari oraşe ale Australiei.

Împarte cu prietenii tăi: