În sala de festivități „Sergiu Celibidache” a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” s-a desfășurat vernisajul expoziției cu lucrările rezultate din activitatea participanților la atelierele desfășurate, în cadrul proiectului educațional „Urban Up! Mediu construit pentru liceeni”, organizat de Asociația De-a Arhitectura, în perioada septembrie – decembrie a acestui an.

Scopul proiectului a fost acela de a-i face pe elevi să înțeleagă mai bine ce înseamnă dezvoltarea urbană, să vină cu propriile idei în acest sens, stimulându-i astfel să respecte mai mult tot ceea ce îi înconjoară și, nu în ultimul rând, să iubească orașul în care trăiesc.

Gazdele acestui eveniment au fost drd. arh. Irina Filip, profesor de arhitectură în cadrul Colegiului Național de Arte „Regina Maria” Constanța, începând cu anul 2015, precum și arhitect Ana-Maria Olteanu.

Ana-Maria Olteanu, arhitect și facilitator în cadrul proiectului a prezentat punctele tari și punctele slabe ale orașului Constanța în viziunea liceenilor implicați în proiect. Și elevii participanți în cadrul proiectului și-au susținut ideile lor în cadrul atelierelor pentru modernizarea unor zone din orașul Constanța.

Astfel, elevii din nouă licee constănțene, două din Mangalia și unul din Ovidiu, arhitecții și profesorii s-au bucurat și au discutat rezultatele activităților desfășurate, dar și perspectivele acestui proiect pentru liceeni, în sensul realizării unor noi parteneriate pentru a continua acest tip de activități, care să conducă la o mai bună înțelegere a mediului construit și a valorilor de patrimoniu ale orașului nostru.

Împarte cu prietenii tăi: