Programul prin care Primăria Timișoara oferă sprijin financiar proprietarilor care vor să refacă fațadele clădirilor istorice bate pasul pe loc.

Niciun proprietar de clădire istorică din Timişoara nu a beneficiat până acum de finanţare prin programul pe care primăria l-a pus la dispoziţie pentru refacerea faţadelor.

Peste 50 de proprietari s-au arătat interesaţi de finanţare, dar în niciunul dintre cazuri nu a fost încă terminată documentaţia, spune primarul Nicolae Robu.

“La clădirile de patrimoniu avem un program de sprijin financiar pentru creșterea calității arhitectural-ambientale a clădirilor din zonele prioritare de intervenție din municipiul Timișoara. Pentru 55 de clădiri de patrimoniu din zonele prioritare de intervenție, proprietarii au solicitat informații și consultații privind întocmirea dosarului de înscriere în program. Pentru aproximativ jumătate dintre ele este în derulare etapa de elaborare a documentației tehnice. Elaborarea și avizarea documentației necesită timp, iar până prezent nicio documentație nu a îndeplinit condițiile pentru a putea fi supusă comisiei de evaluare în vederea aprobării finanțării”, a declarat Nicolae Robu.

În paralel cu acest program, Primăria Timişoara va solicita finanţări europene pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Municipalitatea şi-a propus ca prin Programul Operaţional Regional 2017 – 2020 să atragă bani pentru reabilitarea a peste 150 de blocuri.