Preşedintele Klaus Iohannis avertizează că există un risc de activare a Articolului 7 şi în cazul României, din cauza legilor justiţiei.

Şeful statului nu a dorit să spună ce va face în cazul legilor din justiţie, care sunt pe traseul legislativ şi nu au ajuns încă la promulgare.
Preşedintele consideră că cei care au în acest moment pârghiile de a face ceva se manifestă „ vocal”, şi că, la rândul lui, o va face la momentul potrivit.
În ceea ce priveşte referendumul pe Legile justiţiei, anunţat încă de la începutul anului, preşedintele spune că nu este ultimul as pe care îl are în mânecă.

Aştept pentru când va fi…, a fost răspunsul la întrebarea legată de o posibilă iniţiativă privind chemarea populaţiei la consultare.
Președintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, 20 decembrie, prin intermediul jurnaliștilor, un avertisment către întreaga clasă politică: Uniunea Europeană ar putea să reacționeze la schimbările care se petrec în domeniul justiției în România, așa cum a făcut-o în cazul Poloniei.