Daniel Tudorache, a declarat, în repetate rânduri, că Autoritatea Locală a Sectorului 1 dispune de suficiente resurse financiare pentru a susține cluburile și echipele sportive de pe rază Sectorului 1, dacă acestea o cer.

După ședința Consiliului Local al Sectorului 1 în care a fost discutată o hotărâre privind ultima rectificare bugetară pe anul în curs, au apărut informații publice potrivit cărora bugetul Primăriei Sectorului 1 nu ar mai permite susținerea sportului. Potrivit declarațiilor unor consilieri locali, afirmațiile primarului Tudorache privind disponibilitatea de a acorda susținere financiară Academiei de Fotbal „Rapid”, echipei de handbal feminin a Clubului „Dinamo” și altor ramuri și echipe sportive ar fi fost fără acoperire.

„La ultima rectificare bugetară, am mutat banii pentru susținerea sportului pe care nu-i mai puteam acorda până la sfârșitul anului acesta. În bugetul anului viitor, însă, vor fi prevăzute, din nou, sumele necesare pentru acordarea sprijinului cluburilor și echipelor care solicita acest lucru. Dacă s-ar fi afirmat „Primăria Sectorului 1 nu mai acordă sprijin sportului, în următoarele 12 zile, atunci ar fi fost corect”, a declarat, în exclusivitate pentru București Fm, edilul din Banu Manta.

Cu privire la situația punctuală de la Academia „Rapid”, Daniel Tudorache reiterează faptul că Autoritatea Locală va acorda sprijin financiar numai la cererea cluburilor sau echipelor de pe raza Sectorului 1.

„Academia „Rapid” nu a cerut ajutor, pentru că a avut bani pentru funcționare, din sponsorizări, anul acesta. Dacă, anul viitor, ne vor cere ajutorul, îi vom sprijini financiar”, a afirmat primarul Sectorului 1.

Edilul din Banu Manta mai spune că Sectorul 1 nu traversează nici un fel de probleme bugetare.

„Numai pentru noul spital vor fi alocate 30 de milioane de euro, deci, am spus-o și o mai spun, nu avem probleme cu banii”, a declarat Tudorache pentru București Fm.