Bibliotecarul Avram Iancu, cunoscut pentru performanţele sale de a traversa înot Canalul Mânecii şi fluviul Dunărea a reuşit să strângă 1.000 euro pentru un copil bolnav de cancer din Petroșani.

Avram Iancu a înotat timp de 12 ore parcurgând fără oprire culoarele Bazinului Didactic Petroșani. În plus, bibliotecarul a scos la licitație casca și ochelarii de înot pe care i-a folosit în august 2016 când a traversat înot Canalul Mânecii. Obiectele au revenit unui bărbat din Craiova care a oferit 4.000 de lei pentru a intra în posesia lor.

“S-au mai strâns 640 de lei în puşculiţa în care au donat înotătorii de la bazinul de înot din Petroşani. Aşadar, 4.640 de lei (o mie de euro), în afară de banii depuşi direct în cont. Vă mulţumesc tuturor pentru donaţii”, a scris Avram Iancu pe pagina sa de Facebook.

Sportivul din Petroşani a fost rugat de prieteni să înoate 12 ore pentru a atrage atenţia asupra unui băieţel de şapte ani, din localitate, care a fost diagnosticat cu cancer şi este internat la un spital din Bucureşti.

“M-a impresionat mult soarta acestui copil care a fost diagnosticat cu o tumoră şi care are nevoie de tratamente şi intervenţii costisitoare pentru a avea o şansă la viaţă. Sunt tată şi ştiu ce înseamnă durerea părintească. După ce am anunţat această acţiune, copilul a fost vizitat de mai mulţi cu suflet, în Spitalul Marie Curie din Bucureşti”, a declarat ieri, înainte de a începe să înoate, Avram Iancu.