Magia Crăciunului este destinată tuturor, fără excepție, însă cei care merită să se bucure cel mai mult sunt, fără îndoială, copiii.

Radio Constanța, alături de Lions Club Constanța Balkanica pune umărul la îndeplinirea dorințelor de Crăciun ale unor copii din familii fără posibilități materiale deosebite. Pentru că în pofida sorții vitrege pe care o au și ei merită ca în dimineața de Crăciun să se adune în jurul bradului și să deschidă cadourile de la Moș Crăciun!

Încă din luna noiembrie, am pornit în căutarea unor familii pentru care Sărbătorile de Iarnă și în special Crăciunul se desfășoară ca orice zi banală, în condiții austere. Așa am ajuns în comuna Mereni, unde am găsit-o pe Paulina Benchea, o mamă care la 24 de ani a rămas să își crească singură cei patru copii: trei băieți și o fetiță.

Ultimele două luni au fost, pentru ea, ca un vis urât. Şi-a pierdut soţul, singurul suport financiar al casei, a fost nevoită să plece din casuţa în care locuiau şi s-a trezit, cu cei patru micuţi, în două cămăruţe neîncăpătoare.

Prin bunăvoința unui sponsor, am obținut pentru familia Paulinei Benchea o mașină nouă de spălat, iar cu sprijinul angajaților Radio Constanța și al Lions Club Constanța Blakanica, reprezentat de doamna Adina Meșter, s-au strâns mai multe pachete cu alimente de bază, hăinuțe, jucării și bani.

Cea de-a doua familie căreia am dorit să îi oferim un gram de bucurie în prag de Sărbători este din comuna Nicolae Bălcescu și are o poveste asemănătoare cu cea a Paulinei Benchea și a copiilor săi.

Maria Ștefan este și ea o mamă singură ce are în grijă cinci copii: trei fetițe de 3, 12 și 13 ani și doi băieți de 9 și 6 ani. Am fost impresionați de cât de bine îngrijiți sunt copiii, în pofida condițiilor precare în care sunt nevoiți să își ducă existența. Patru dintre copiii Mariei Ștefan merg la școală, iar mama lor se preocupă ca fiecare dintre ei să acorde importanța cuvenită învățăturii.

Angajații Radio Constanța și partenerii noștri din cadrul Lions Club Balkanica s-au mobilizat și au strâns alimente, haine, jucării, bani, dar și un televizor de care familia chiar avea nevoie.

Campania Radio Constanța, în parteneriat cu Lions Club Constanța Balkanica se desfășoară în zilele de 19 și 20 decembrie. Pe 19 vom merge la familia Ștefan din Nicolae Bălcescu pentru a lăsa donațiile strânse pentru Maria și cei cinci copii ai săi, iar pe 20 îi vom vizita pe micuții Paulinei Benchea, la Mereni, pentru a le dovedi că Moș Crăciun există și că nu le-a uitat adresa.

Radio Constanța și Lions Club Constanța Balkanica țin să mulțumească tuturor celor care au pus umărul pentru strângerea de bunuri, produse și bani pentru familiile nevoiașe. Alături de noi au fost și doi sponsori: „Cozonaci Panogrande, ca la mama acasă!“ și Cofetăria Vanimar „La Grande Brioche“ cărora, de asemenea, le mulțumim pentru susținere.