Ceaiul de slăbit este frecvent prezentat ca un produs care promite să ne ajute să slăbim și să ne curățăm organismul. Există o varietate largă de ceaiuri de slăbit și toate au același scop – să ne îndeplinească dorința de a da jos kilogramele în plus.

Teoria pierderii în greutate prin intermediul ceaiului se bazează pe afirmația că ajută la suprimarea poftei de mâncare, eliminarea toxinelor din organism și arderea mai multor calorii. Este suprinzător însă faptul că aproape nu există nicio dovadă în ce privește eficacitatea ceaiului de slăbit.

De obicei, în reclame este accentuată pierderea în greutate instantanee. Dacă cineva reușește să slăbească cu ajutorul ceaiului, aceasta se datorează în mare parte pierderii fluidelor sau mersului la toaletă frecvent din cauza efectului laxativ, ceea ce prezintă un pericol pentru sănătate de care trebuie să ținem cont.

Chiar dacă majoritatea componentelor sunt inofensive la prima vedere, există cele care ar putea cauza efecte adverse serioase și deficit de vitamine și minerale.

Multe ceaiuri de slăbit pretind că accelerează metabolismul, însă, conform cercetărilor, această proprietate a lor este foarte limitată.

În consecință, dacă vă decideți să consumați ceai de slăbit, aveți grijă… Înainte să începeți este recomandat să consultați un specialist care manifestă obiectivitate și nu obține profit din vânzările ceaiului de slăbit.

Să nu uităm că cel mai potrivit mod de a atinge și menține kilogramele dorite este să ne alimentăm corect.

Împarte cu prietenii tăi: