Bugetul Primăriei Timișoara este în impas. Administrația locală intră în noul an facturi neplătite, avertizează primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care spune că motivul în reprezintă încasările mai mici din cota de TVA.

Edilul Timișoarei admite că, pentru prima dată de când este primar, se confruntă cu o situație de acest gen. Situația va fi reglementată în luna ianuarie, când va intra cota parte din impozitul pe venit, spune edilul.

“N-am putut să fac o parte din plăți, și ele vor fi făcute în ianuarie, pentru că în loc să ne intre 34 de milioane de lei cât ne așteptam noi acum în 10 decembrie ne-au 26 de milioane și apoi un milion. Ori, să ai mai puțin cu 8, respectiv cu 7 milioane, decât că ai presupus că poți să ai înseamnă o perturbare foarte, foarte mare”, a declarat Nicolae Robu.

Bugetul local se bazează pe încasările de taxe și impozite locale din prima parte a anului, în volum mai mare datorită discounturilor acordate, mai spune primarul Timişoarei. Acesta dă asigurări că în ianuarie vor fi făcute cât mai multe plăţi posibil, din cele restante.