Partidul Mișcarea Populară (PMP), Filiala Constanța, a organizat astăzi o întâlnire cu presa pentru a face cunoscute cetățenilor pozițiile și propunerile formațiunii politice cu privire la o serie de teme importante pentru Constanța.

Președintele Organizației Județene a PMP, Claudiu Palaz, a abordat trei subiecte aflate de agenda curentă:

– Modificarea valorii taxelor și impozitelor locale, în contextul în care Consiliul Local Constanța susține majorarea acestora;

– Furnizarea de alimente pentru pacienții internați în spitalele constănțene. Nu mai departe de începutul acestei săptămâni, o mămică internată cu copilul la Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal de Boli Infecțioase a sesizat DSP cu privire la faptul că micuților le-a fost servită mâncare cu viermi;

– Și nu în ultimul rând, situația consilierilor excluși în mod nelegal, afirmă PMP, din Consiliul Local Constanța.

Organizația PMP Constanța vrea să aducă amendamente la cinci dintre taxele prevăzute în proiectul privind stabilirea taxelor și impozitelor locale pe anul viitor în municipiul Constanța.

Președintele organizației, Claudiu Palaz, a declarat că nu este de acord cu creșterea taxei de habitat pentru că există un dosar penal pe rol în care părți implicate sunt societatea de salubrizare Polaris și Primăria Constanța. Palaz vrea ca taxa de salubrizare să rămână la 3 lei pe lună de persoană până în 2020. El a mai afirmat că aleși PMP din Consiliul Local Municipal nu vor vota la ședința CLM de luna aceasta proiectul de majorare a taxei de gunoi.

Dacă cele cinci amendamente inițiate de PMP nu vor fi acceptate, consilierii locali PMP vor solicita votarea punct cu punct a prevederilor din proiect, a spus Palaz.