Singurul Centru de Reproducere Umană Asistată din Timişoara a investit peste un milion de euro pentru implementarea sistemului Clean Room.

Camera specială este dotată cu aparatură ultraperformantă care permite rezolvarea tuturor cazurilor de infertilitate de cuplu, indiferent de patologie. Centrul dispune de două laboratoare care permit gestionarea în paralel şi a cuplurilor cu patologie infecţioasă, spune managerul unităţii, Liliana Dorneanu.

“Am decis să trecem la o altă etapă, să implementăm în România pentru primul laborator de fertilizare in vitro sistemul Clean Room. Astfel, investiția este de peste 1 milion de euro și extinderea spațiului funcțional la 1.050 de metri pătrați. Am acreditat primul centru de fertilizare in vitro cu sistemul Clean Room certificat”, spune Liliana Dorneanu.

Clean Room (camera sterilă n.r) are toți pereții sunt din material special care permite etanșeizarea perfectă a zonei.

Infertilitatea este o povară greu de dus pentru fiecare cuplu afectat. Primul copil obţinut după o procedură de fertilizare in vitro s-a născut în 1978, în Anglia. Centrul de fertilizare in vitro de la Timişoara s-a deschis în 2009, iar anual se fac peste 350 de proceduri de fertilizare in vitro şi peste 400 de înseminări.

Împarte cu prietenii tăi: