Flaviu Cernescu este bănățeanul ale cărui aventuri au trecut de granițele României și au ajuns cap de afiș pe primele pagini ale publicațiilor din lume.

Flaviu Cernescu este originar din Bocșa, Caraș-Severin, are 35 de ani și de mic a fost pasionat de ”explorare”; a început cu escaladarea cireșului din curtea casei și a ajuns până la …356 de metri. Un an de metri!

Următoarea sa pasiune a fost bicicleta, dar a mai făcut un pas în explorarea acestui ”domeniu” în jurul vârstei de 20 de ani.  Astfel, a reununțat la o roată și la șa începând să se plimbe cu monociclul prin oraș. După o anumită perioadă,cea mai mare cucerire, în acest mod, a fost plimbarea cu monociclul pe marginea barajului Vidraru, la 166 de metri înălțime.

Nu s-a oprit aici: a sărit de pe diferite clădiri, le-a escaladat, apoi s-a lăsat ”cucerit” de disciplina Parkour; a făcut acrobații cu bicicleta, s-a cățărat pe cele mai înalte turnuri, coșuri de fum scoase din uz, a jonglat, le-a traversat, a sfidat limitele.

Despre toate acestea Flaviu spune că: ”toate aceste nebunii sunt nebunii doar pentru anumite categorii de oameni, pentru că dacă mergi mai departe ele devin normalitate”.

Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre bănăţeanul care a traversat desculț, pe o coardă, distanța de 50 de metri între două turnuri din Reșița, vă invităm să ascultaţi emisiunea România de nota 10 realizată de Cristina Corocan.