Este mesajul pe care îl transmit polițiștii de la Serviciul Rutier în cadrul unei acțiuni preventive. Campania are scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere, produse pe fondul șofatului sub influența băuturilor alcoolice, și consecințele acestora.
Acţiunea face parte din calendarul de activităţi al Organizaţiei poliţiilor rutiere din Europa TISPOL, desfăşurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre.
Azi, poliţiştii rutieri mureşeni au oprit în trafic conducători de autovehicule, cărora le-au transmis mesajul „Cedează volanul când bei!” şi le-au reamintit consecinţele la care se expun şi îi expun şi pe ceilalţi participanţi la trafic dacă conduc sub influenţa alcoolului.
Cu acest prilej poliţişti au înmânat conducătorilor de autovehicule câte un breloc cu mesajul campaniei şi câte un flyer.
În judeţului Mureş, în în rimele 11 luni ale anului s-au produs 12 accidente grave care au avut drept cauză principală a producerii consumul de alcool, ce s-au soldat cu 17 persoane rănite grav şi 12 de persoane rănite uşor.
Polițiștii reamintesc și faptul că şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani.