Universitatea din Craiova prin Facultatea de Litere și Asociația Pedagogilor Creștini din România organizează joi, 14 decembrie 2017, ora 11.00 la Sala 420 dezbaterea cu tema Interculturalitate și interconfesionalism în Oltenia. Obiectivul principal al evenimentului este informarea publicului, a reprezentanților minorităților etnice din Oltenia, a reprezentanților principalelor culte creștine din Oltenia despre preocupările mediului academic și misionar privind susținerea și potențarea colaborării instituțiilor religioase, culturale și educaționale prin organizarea unor evenimente și programe specifice.

La dezbatere sunt invitați să participe reprezentanți ai minorităților etnice din Oltenia pentru a evidenția rolul pe care l-au avut asupra climatului socio-cultural din Oltenia. Evenimentul prefațează astfel Ziua Minorităților Naționale din România (aniversată în fiecare an în data de 18 decembrie).

În context va avea loc constituirea Asociației Pedagogilor Creștini Filiala Oltenia în prezența cadrelor didactice universitare de la Facultatea de Litere, Facultatea de Teologie, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, Facultatea de Drept, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj, profesori de religie.

Evenimentul va fi onorat de prezența IPS acad. dr. IRINEU, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. Înalpreasfinţia Sa va primi titlul de MEMBRU DE ONOARE al Asociației Pedagogilor Creștini din România.

A consemnat Gabriela Rusu-Păsărin, realizator în Grupul Operativ al Departamentului Studiourilor Regionale, Societatea Română de Radiodifuziune