Licitația pentru deszăpezirea drumurilor județene din Bistrița-Năsăud a fost anulată după ce cele două firme care au depus oferte nu au venit cu completările cerute de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a demarat în vara acestui an procedurile de achiziție a serviciilor de deszăpezire și combatere a poleiului pe drumurile județene, însă nu a reușit să găsească firme care să se ocupe de această activitate.

Autoritățile au scos la licitație un contract pentru o perioadă de patru ani, suma alocată ajungând până la 20,7 milioane de lei.

Am luat decizia să scoatem la licitație publică un contract pe patru ani și la deszăpeziri, ca să nu mai tot avem problema contestațiilor și licitațiilor. În vară am dat drumul la licitație, s-au prezentat două companii și care, în perioada evaluării, au fost eliminate deoarece nu au completat clarificările, procedura fiind anulată.

În momentul de față, documentația pentru organizarea unei noi licitații se află în evaluare la ANAP, a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Până la finalizarea noii proceduri de licitație, de deszăpezirea celor 600 de kilometri de drum se vor ocupa firmele care au făcut deszăpezirea în județ iarna trecută.

Ținând cont că este o situație de urgență, avem posibilitatea, atunci când se impune, să acționăm pentru deszăpezire pe bază de comandă. Avem asigurate cantități necesare de sare, nisip și utilaje pregătite pentru a interveni în cazul în care este nevoie. Între timp se va derula și achiziția, vom avea un contract pe patru ani și nu o să mai fim puși în situația în care suntem acuma, să nu avem un contract concret pentru deszăpezire, a mai spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Împarte cu prietenii tăi: