Un număr de zece chioşcuri alimentare din incinta unor unităţi de învăţământ din judeţ au fost fost amendate cu câte o mie de lei, pentru că ofereau spre comercializare produse nerecomandate copiilor, a declarat într-o conferinţă de presă de presă, marţi, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Sebastian Jureschi.

Acesta a precizat că produsele respective, de tip fast-food, chipsuri, pizza şi băuturi carbogazoase, au fost retrase de la comercializare.

Potrivit directorului executiv al DSP Suceava, cele zece chioşcuri amendate se află în incinta Şcolii Generale nr. 3 şi la Liceul cu Program Sportiv, ambele din Suceava, Colegiul Silvic, Şcoala ‘Bogdan Vodă’ şi Colegiul ‘Dragoş Vodă’, toate trei din Cîmpulung Moldovenesc, Colegiul ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ din Rădăuţi, Colegiul ‘Nicu Gane’ din Fălticeni şi şcolile gimnaziale din Ostra şi Cîrlibaba.

Jureschi a spus că în judeţ sunt aproximativ 30 de astfel de chioşcuri, iar în luna noiembrie au fost verificate 16.

Din septembrie 2008, este în vigoare un ordin al Ministerului Sănătăţii ce vizează lista alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor, precum şi principiile care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi.