Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, s-a declarat încrezător în şansele sportivilor români de a face o figură onorabilă la JO 2020 de la Tokyo, pentru că mizează pe capacitatea loturilor de a câştiga tot mai multe medalii la Campionatele Mondiale.

 

România a cucerit trei medalii de aur la Mondiale, două la canotaj şi una la haltere (la total), iar handbalul feminin poate întregi acest bilanţ al anului 2017.

Covaliu, prezent la încheierea unui parteneriat pentru vehicule şi soluţii mobile cu un sponsor TOP al CIO, aşteaptă încheierea Mondialului feminin de handbal înainte de a se hotărî asupra celui mai bun sportiv al anului.

”Nu aş vrea să mă grăbesc să nominalizez un sportiv anume, pentru că încă sunt în desfăşurare Campionatele Mondiale de handbal, dar ce este foarte important e că până în acest moment avem 3 medalii de aur, 2 cucerite de canotaj şi o medalie recent cucerită de Loredana Toma la haltere. Este primul an după JO. Un an în care în cadrul loturilor, al echipelor, au loc modificări. Antrenorii încearcă să împrospăteze membrii echipelor şi sunt convins că o dată ce vom vedea aceste loturi structurate şi strategia structurată clar pentru 2020, medaliile cucerite de sportivii români vor fi din ce în ce mai multe, contrar pesimiştilor, care nu mai cred că sportivii români pot cuceri medalii. Noi avem încredere, avem copii buni, lucrurile se schimbă, evoluează şi veţi vedea că se vor câştiga medalii şi de acum înainte”

Mihai Covaliu

Fostul campion olimpic la sabie a remarcat parcursul foarte bun de până acum al handbalistelor române la CM 2017 din Germania.

”Echipa de handbal a României are un parcurs foarte bun. Ce îmi place foarte mult e că văd o echipă sudată şi care luptă pe teren. Asta e cel mai important, pentru că doar aşa poţi aştepta ca performanţele să se întâmple. Au apărut ceva modificări, au fost selecţionate fete tinere, este o strategie corectă. E primul an şi acum se încearcă şi se definitivează lotul pentru următoarele competiţii importante, obiectivul fiind sigur JO 2020 de la Tokyo”

Mihai Covaliu

Împarte cu prietenii tăi: