Astăzi începe procesul de reacreditare a Spitalului Judeţean Constanţa.

O comisie de la Agenţia Naţională de Management al Calităţii în Sănătate va fi prezentă în spital întreaga săptămână – a declarat managerul Spitalului, Cătălin Grasa.

„O comisie formată din șapte persoane de la Agenția Națională de Management al Calității în Sănătate va fi prezentă în spital începând de luni (n.red. astăzi) de la ora 08:00 până duminică la 12:30, timp în care, în fiecare zi, programul deja este stabilit, vor fi discuții între evaluatori și șefii de secție, asistentele șefe, comitetul director, astfel încât să fie parcurse toate cele 27 plus una, adică internări de zi, adică 28 de secții ale spitalului“, a declarat, pentru Radio Constanța, managerul SCJU Constanța, dr. Cătălin Grasa.

Directorul spitalului a mai spus că standardele de la acreditarea precedentă au crescut, iar pentru actualul proces s-au făcut simulări în spital.

Potrivit legii, unităţile spitaliceşti care nu reuşeşesc să se reacrediteze nu pot încheia contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi, ca urmare, nu mai pot primi bani de la bugetul de stat.