Postul Crăciunului este o restricţie alimentară benefică pentru organism, însă, ţinut necorespunzător, duce la creşterea în greutate.
Tot mai puţini oameni aleg să postească, indiferent de vârstă. Unii consideră că este ceva fără importanţă, alţii pun pe seama anumitor boli imposibilitatea de a posti. De fapt, chiar şi cel bolnav poate posti, fiindcă tocmai postul l-ar ajuta să se vindece. Pentru unii pare o adevărată provocare.
Dar, dacă vrei să posteşti nu trebuie să mănânci doar pâine, legume şi fructe, nu trebuie să faci nu ştiu ce preparate sofisticate. Unele persoane mănâncă doar pâine cu margarină și gem, covrigi, cartofi prăjiți sau semipreparate vegetale găsite în orice hyper-market, ceea ce nu e sănătos. Un post bine gândit, trebuie să conțină alimente naturale, de origine vegetală și un echilibru între proteine, lipide și glucide. Doar așa putem avea beneficii asupra sănătăţii.
Postul trebuie ţinut cu seninătate, pentru că nu este o osândă, ci o nevoie. Postul ne ajută să fim mai buni, să ne eliberăm de ură și invidie, de povara negativă ce o purtăm în suflet. Ținând post, învățăm să iertăm din toată inima, învățăm să trăim simplu și în armonie cu natura.
Sunt, de fapt, lucruri pe care ar trebui să le facem mereu, nu numai în post.

Împarte cu prietenii tăi: