Cel mai mare patinoar artificial din vestul va rămâne deschis doar cât timp vremea rămâne rece.

Patinoarul din Arad are o suprafață de 1.800 de metri pătrați și a costat peste 1 milion de euro. Autoritățile locale au stabilit că patinoarul poate fi folosit cel mult două luni pe ani din cauza cheltuielilor foarte mari de întreținere. Lunar, patinoarul consumă 60.000 de lei, iar încasările nu sunt pe măsură.

Patinoarul Primăriei Arad a fost deschis după ce s-au făcut reviziile necesare la instalații și probele de gheață. La momentul deschiderii sale, în 2006, autoritățile spuneau că patinoarul poate funcționa pnă la temperaturi de 15 grade și estimau că sezonul va fi cuprins între 15 noiembrie și 15 martie. Cu toate acestea, patinoarul funcționează una sau două luni pe ani când se așteaptă și ajutor de la natură.

Patinoarul va funcționa, în acest sezon, de luni până joi între orele 9:00 și 22:30, iar în zilele de vineri, sâmbătă și dumincă este deschis între orele 9:00 și 00:30. Biletul de intrare costă 14 lei pentru o oră, respectiv 16 lei pentru 90 de minute. Închirierea patinelor costă 8 lei/perechea, pentru o oră, respectiv 9 lei/pereche/90 minute.

Vara patinoarul este folosit ca şi teren de sport cu gazon sintetic.

Împarte cu prietenii tăi: