Portul Constanţa încheie anul cu rezultate bune: îşi menţine locul de lider mondial la traficul de cereale şi înregistrează o creştere a veniturilor companiei cu 7%.

Pentru anul viitor, administraţia portuară şi-a propus deschiderea unui terminal RO-RO, care va asigura o legătură directă cu oraşul Istanbul, a afirmat directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime, Dan Ţivilichi, invitat vineri în studioul Radio Constanța.

„Lucrăm la deschiderea unei noi linii RO-RO Constanța – Istanbul. Un vis al Administraței, un lucru la care am mai fost încercat, noi zicem că de data aceasta va fi cu mult mai mult succes. Există un interes major pentru a transporta marfa prin Portul Constanța. Iar când spun asta ma refer la faptul că marfa ajunsă în Portul Constanța se cheamă că a ajuns în Uniunea Europeană – fără alte taxe, fără alte vămi, fără alte probleme, inclusiv dacă vorbim de faptul că Portul Constanța și Agigea au regim de zonă liberă”, a declarat directorul general al CNAPMC, Dan Ţivilichi, la Radio Constanța.

Împarte cu prietenii tăi: