Țara noastră deține un nedorit record în materie de accidente rutiere cu victime. Astfel, șase oameni mor pe șosele patriei în fiecare zi, ca urmare a nerespectării legilor rutiere.

Cu toate acestea, legiuitorii propun o măsură extrem de controversată care să modifice Codul Rutier. Astfel, șoferii vor putea depăși încălcând linia continuă, fără să primească vreo sancțiune, însă doar în anumite condiții.

Proiectul de modificare a Codului Rutier prevede ca această manevră să se poată face în cazul în care vizibilitatea asupra drumului este de cel puțin 20 de metri, iar lățimea drumului este de minimum 7 metri.

Depășirea poate avea loc fără repercusiuni dacă șoferul încearcă să treacă de un obstacol de orice fel care este oprit, staționează sau se deplasează cu o viteză foarte mică pe același sens de mers și chiar dacă prin această acțiune se încalcă linia continuă simplă sau dublă.

Marea problemă este că în forma actuală, această prevedere le-ar permite șoferilor să depășească pe linie continuă chiar și atunci când cei din față sunt blocați în trafic la semafor.

Inițiatorul acestui proiect de lege susține că măsura va fluidiza traficul, în special pentru operatorii economici și marii transportatori.