Timişul primeşte noi promisiuni pentru realizarea principalelor proiecte ale autorităţilor din judeţ.

Premierul Mihai Tudose şi vicepremierul Marcel Ciolacu s-au aflat la Timişoara pentru discuţii cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş şi prefectul Eva Andreaş.

Unul dintre subiecte a fost legat de construirea sălii polivalente cu 16.000 de locuri în vederea anului 2021, când Timişoara va fi Capitala Culturală a Europei. Conform reprezentanţilor CJ Timiş, mesajul a fost pozitiv, investiţia “urmând să fie pusă în mişcare pentru realizarea documentaţiilor necesare premergătoare începerii lucrărilor de către Compania Naţională de Investiţii”, se arată în comunicatul Consiliului Judeţean Timiş.

În ceea ce priveşte descărcarea de pe autostradă din comuna Sânandrei, urmează ‘discuţii aplicate şi urgente cu CNAIR’.

Tot la capitolul infrastructură rutieră s-a reiterat necesitatea realizării unei autostrăzi care să lege Timişoara de Belgrad. Discuţiile pentru acest obiectiv să se poarte între premierul României şi oficialităţile sârbe.

Reprezentanţii administraţiei judeţene au mai amintit că nu a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectare şi execuţie a lucrării. Premierul a dat asigurări că în cel mai scurt timp se vor urma toate procedurile, iar anul 2018 va găsi centura cu şantier deschis.

În ceea ce priveşte banii pentru termoficare, premierul Mihai Tudose Timișoara nu a primit bani pentru compania de termoficare Colterm deoarece nu i-au fost solicitați.

“În ultima ședință de Guvern, executivul a aprobat peste 120 de milioane de lei pentru companiile de termoficare cu probleme din țară, dar pe listă nu s-a aflat și Timișoara, deși Colterm se confruntă cu mari probleme financiare. Acest subiect a fost discutat cu premierul și vicepremierul, însă concluzia nu este una fericită: Timișoara nu a fost cuprinsă pentru că Primăria Timișoara, acționarul unic al Colterm, nu a făcut demersurile necesare și obligatorii pentru a primi acest ajutor de la Guvern, ajutor primit, de exemplu, de municipiul Arad”, se arată într-un comunicat transmis de CJ Timiş.

Un ultim subiect discutat a fost legat de bugetul administraţiilor locale aferent anului 2018, premierul Mihai Tudose afirmând că acesta va fi cel puţin la nivelul anului 2017, mai menţionează sursa citată.