Contractul de colectare a gunoiului pentru zona 1 a județului Timiș, care cuprinde Timișoara și 31 de comune, a fost semnat. Contractul a fost semnat de reprezentanţii Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș și cei ai Retim, câștigătorul licitației.

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Traian Stancu a declarat că tarifele vor fi mai mici decât până acum și le-a cerut primarilor să ajute Retimul la încheierea noilor contracte.

La rândul său, directorul general al Retim, Gheorghe Para, a declarat că semnarea contractului pentru zona 1 de colectare a deșeurilor din Timiș este un pas foarte important în ceea ce înseamnă colectarea deșeurilor din județ. Gheorghe Para a declarat că Retim se va concentra pe a-i determina pe cetățeni să colecteze selectiv.

“Ne întâlnim cu persoane cu mentalităţi diferite, iar noi, care gestionăm acest serviciu împreună cu dumneavoastră, suntem obligaţi să umblăm la conştientizarea populaţiei ca toată lumea să înţeleagă că acest serviciu este în interesul tuturor, pentru un mediu mai curat şi pentru o viaţă mai bună, şi că cei care fac acest serviciu în totalitatea lor – Retim, în zonele în care suntem noi, şi ceilalţi care vor veni în aceste operaţiuni – trebuie să sprijinim şi să îndrumăm populaţia să ştie ce să facă”, a spus directorul Retim.

Tariful de colectare si transport a gunoiului pentru mediul rural este de 2,64 lei/persoană/lună, iar în mediul urban 7,73 lei/persoană/lună. Pentru firme, tariful este de 282,57 lei/tonă. La aceste prețuri se adaugă TVA.