Primul Spital de Oncologie şi Radioterapie pentru copiii diagnosticaţi cu cancer va fi construit în Bucureşti. Noua clinică, amplasată în curtea spitalului „Marie Curie”, va avea 52 de paturi – inclusiv pentru părinţii care îi însoţesc pe copii – săli pentru activităţi educaţionale, bibliotecă şi cinema. Investiţia este estimată la 8 milioane de euro din care Asociaţia „Dăruieşte Viaţă” a adunat aproape jumătate.

Cladirea va avea 8,000 mp, desfășurați pe subsol, parter și trei etaje pentru oncologie și radioterapie, care vor fi complet utilate li mobilate. Vor fi 52 de paturi în secția de oncologie pentru internare continuă, 10 paturi pentru secția de chirurgie oncologică, 25 paturi în departamentul ambulator, 10 camere sterile şi un compartiment pentru radioterapie.

De asemenea, spitalul va avea și săli pentru activități educaționale și recreere, bibliotecă și cinema, iar părinții vor avea paturi lângă paturile copiilor, pentru a putea sta cu ei în spital.

Cei care vor să contribuie pentru ridicarea şi dotarea noii unităţi sanitare pot dona 2 euro pe lună printr-un SMS cu textul SPITAL la numărul de telefon 8844.