Biletul unic Metrorex-RATB nu va fi disponibil de duminică, 10 decembrie, așa cum anunțase inițial primarul general Gabriela Firea.

Noul tichet ar putea să fie implementat până la finalul acestui an, a declarat directorul interimar la Metrorex, Ion Constantinescu, la dezbaterea publică organizată pe această temă. El a precizat că sistemele celor doi operatori de transport sunt pregătite, însă trebuie să se finalizeze procedurile legale pentru ca biletul unic să poată fi implementat.

Ion Constantinescu a mai declarat că tichetul unic se adresează unui segment destul de mic din populație, care schimbă mai mult de 3 mijloace transport. Pe de altă parte, șeful de la metrou susține că Metrorex este dispusă să discute și cu alți operatori de transport din București pentru a realiza integrarea tarifară.

Marian Ivan, președintele OPTAR a criticat la dezbaterea publică graba privind introducerea tichetului unic Metrorex-RATB, susținând că acesta nu oferă nicio facilitate, iar prețurile biletelor sunt chiar mai mari decat cele obisnuite. Ivan a mai precizat că, la orele de vârf, mijloacele de transport ale RATB circulă mai greu, iar limitarea de timp a biletelor de călătorie nu oferă posibilitatea schimbării mai multor mijloace de transport. În plus, integrarea tarifară ar trebui gândită și pentru locuitorii din Ilfov, a mai spus Marian Ivan.

Reamintim că unul dintre biletele unice va fi de 60 de minute, cu un preț de 5 lei, din care 1,3 lei vor merge la RATB, iar 2,5 lei vor merge către Metrorex. Va exista și un titlu de călătorie de 10 călătorii de câte 60 de minute, cu un preț de 34 de lei, din care 13 lei vor merge către RATB, și un abonament de o zi, cu un preț de 17 lei, dintre care 8 lei vor merge către regia de transport a Municipalității.