S-a stins din viață una dintre cele mai valoroase atlete din România de după Revoluţie. Medaliată cu argint la Campionatul European din 2000, Cristina Nicolau avea 40 de ani.Ea este deţinătoarea unui record naţional neclintit de 17 ani
Participantă la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000 (locul 6 în finală), atleta de triplusalt Cristina Nicolau, componentă a clubului Steaua, a fost răpusă de o boală greu de învins.

A fost una dintre cele mai bune triplusaltiste din perioada post-decembristă. Antrenată de reputatul profesor Niki Ligor, atleta a cucerit argintul la Europenele de seniori din 2000 (Gent) şi aur la două ediţii ale Campionatului European de tinereţ în 1997 (Sevilla) şi în 1999 (Goteborg). Cea mai bună săritură a carierei sale la concursurile în aer liber a măsurat 14,70 m în 1999, la Goteborg. Nicolau deţine recordul naţional de sală la triplusalt, 14,94 m, la Bucureşti în 2000. Cristina a fost crescută în spiritul sportivilor steliști, de tatăl său, Mihai Nicolau, multiplu campion al României la decatlon, atlet antrenat de Ioan Soter.

„Cu mare durere-n suflet vă aduc vestea plecării la cele veşnice a Cristinei Nicolau! Dumnezeu s-o odihnească!”, a scris pe pagina sa de facebook, antrenorul Niki Ligor.
Recordul României în aer liber îi aparţine Rodicăi Mateescu, 15,16 m, stabilit la Atena în 1977.

Împarte cu prietenii tăi: