Pomii de Crăciun şi-au făcut deja apariţia în pieţele din ţară.

La Constanţa, majoritatea pomilor româneşti provin din direcţiile silvice de la munte, iar preţurile sunt cuprinse între 50 şi 100 de lei.

De asemenea, Romsilva vinde din pepinierele sale pomi în ghiveci, pentru a fi împodobiţi de Crăciun.

Avantajul acestora este că pot fi ulterior plantaţi în grădină şi astfel veţi avea asigurat bradul şi pentru iarna viitoare.

„Noi vindem acești brăduți sau molizi cu rădăcini protejate pentru a putea fi reutilizați după Sărbătorile de iarnă. Prețurile sunt 50 de lei, 200 de lei, în funcție de specie, de înălțime în pepinierele noastre silvice, de la Lumina și Agigea. Este obligatoriu a fi plantat imediat după sărbătorile de iarnă, el nu este o specie de interior, de apartament și trebuie să fie acolo unde îi este locul: în natură, afară. În felul acesta, în primăvară intră normal în vegetație realizându-și ciclul vegetativ“ , a precizat pentru Radio Constanța, directorul executiv al Romsilva Constanța, Ion Bogdan.

Oferta este completată, ca în fiecare an, de brazii nordici, cu ace dese, aduşi din Ungaria, Austria sau Danemarca, şi al căror preţ ajunge şi la 300 de lei.

Împarte cu prietenii tăi: