Iarna calendaristică a venit, iar şoferii îşi echipează, dacă nu au făcut-o până la această oră, maşinile cu pneuri de iarnă, cu lichid antigel sau lopeţi de dat zăpada. Însă ceea ce nu ştiu mulţi posesori de permis de conducere este faptul că nu doar pneurile sunt în pericol iarna. Există o serie de piese auto care pot ceda in anotimpul rece, în cazul gerului extrem.

Bateria este prima care poate face probleme, de obicei. Însă o baterie de calitate nu ne va lăsa niciodată în pană dacă am avut grijă de ea și i-am verificat gradul de încărcare.

Mânerele portierelor ne pot da şi ele bătăi de cap pe timp de iarnă. Acestea pot îngheţa foarte uşor, iar atunci când dorim să curăţăm maşina, se pot chiar deteriora. Atenție, așadar, la modul cum deszăpezim mașina.

Spoilerele şi bările pot suferi şi ele din cauza îngheţului. Acest lucru se întâmplă mai ales la piesele din plastic. Dacă acestea s-au acoperit cu zăpadă nu încercați să le scuturaţi, lovindu-le cu piciorul. O bară îngheţată va crăpa la atingere în astfel de situaţii.

Ştergătoarele sunt şi ele piese extrem de sensibile. Ele nu sunt proiectate pentru a şterge apa îngheţată de pe parbriz. Este bine să vă daţi seama de acest lucru, altfel va trebui să schimbaţi lamele ştergătoarelor, deoarece le veți rupe încercând să daţi cu ele gheaţa jos de pe parbriz.

La final, trebuie ştiut faptul că protecţia ar trebui începută de la achiziţionarea pieselor. Cumpăraţi doar componente auto de calitate. De asemenea, înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că aţi dezgheţat maşina. Există lichide speciale care ne pot ajuta în această etapă.