Semnalizarea trecerilor la nivel cu calea ferată din Bistrița este blocată de trei ani în procese, timp în care au avut loc numeroase accidente.

Primăria Bistrița a solicitat avizul CFR Călători pentru realizarea unei semnalizări la intersecția cu calea ferată situată între străzile Arțarilor și Colibiței, arteră care va intra într-un proiect amplu de modernizare, extindere și reabilitare însă, cei de la SNCFR au refuzat să emită acordul motivând că au accesat un proiect european și că vor realiza din fonduri proprii semnalizarea căii ferate.

După trei ani de zile situația este identică, timp în care au avut loc numeroase accidente în zonă. Autoritățile au cerut explicații celor de la SNCFR, societatea anunțând că se judecă cu firma care a câștigat licitația pentru montarea semnalizării lor la trecerile de cale ferată și care a intrat în insolvență, procesul fiind pe rolul Curții de Apel București.

Cu detalii primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu:

Demersul lor este la această oră la Curtea de Apel București în sensul că, câştigătorul licitaţiei pentru trei puncte, care include și trecerea respectivă, de semnalizare este o firmă care a intrat în insolvenţă. SNCFR a anulat procedura, s-a ajuns la judecată şi se aşteaptă verdictul Curţii de Apel Bucureşti. Până când nu va exista un verdict acolo, nu putem face nimic pentru că nu vom obţine aviz de la ei. Adică, în cazul în care firma respectivă va câştiga licitația, iar Curtea de Apel îi va da câştig de cauză, atunci CFR Călători trebuie să finanţeze şi să se realizeze lucrul respectiv.
Dacă va pierde firma respectivă, atunci desigur că Regionala ne va da aviz favorabil. (Ovidiu Crețu, primarul Bistriței)