Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a reușit să obțină o nouă finanțare pentru reabilitarea unui sector de drum, care face parte din cel mai mare proiect de amenajare a unui drum turistic din Transilvania – Poarta Transilvaniei.

Este vorba despre un sector de drum situat la intersecția cu drumul Blajului până în satul Colibița, cea mai nouă stațiune din județ.

Am primit o veste bună de la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest și anume: tronsonul 2 din lotul 1 pe DJ 172 Poarta Transilvaniei, mai exact din Drumul Blajului până în Mița, intră în finanțare prin Programul Operațional Regional. Am avut vizită în teren, proiectul a primit punctaj bun, 58 de puncte și a fost declarat eligibil. Documentația necesară proiectului va fi votată în ședința de luni, 4 decembrie, după care dosarul va pleca spre ADR Nord-Vest și marți, pe 5 decembrie va ajunge la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Pe 10 sau 11 decembrie va fi semnat contractul de finanțare, moment în care proiectul de modernizare a DJ 172D Poarta Transilvaniei va avea finanțare integrală, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Pentru drumul Poarta Transilvaniei, Bistrița-Năsăud a reușit să obțină cel mai mare contract de finanțare din regiunea de Nord-Vest pe Programul Operațional Regional 2014 – 2020, o finanțare de peste 191 milioane lei.

Drumul turistic, numit Poarta Transilvaniei are în total 80 de kilometri și reunește cele mai frumoase zone din nordul județului.

Licitația pentru acest drum a stabilit un adevărat record în România, în ceea ce privește numărul firmelor interesate de aceste lucrări, nu mai puțin de 378 de companii înscriindu-se la licitația pentru modernizarea drumului județean din Bistrița-Năsăud.