Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu –P.T.F. Bechet au descoperit într-un automarfar, aproximativ 8 tone de tutun mărunţit, ascunse prin metoda capac într-un automarfar încărcat cu detergent.

În data de 30.11.2017, în jurul orei 10.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, județul Dolj, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetățeanul polonez Leszek P., în vârstă de 48 de ani, la volanul unui automarfar. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, detergent din Grecia, pentru o firma din Olanda.

Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, polițiștii de frontieră doljeni au solicitat sprijinul lucrătorilor vamali din cadrul Biroului Vamal Bechet pentru efectuarea unui control amănunțit asupra automarfarului.

Astfel, in compartimentul marfa, printre paleţii care conţineau detergentul vrac, au fost descoperiţi, ascunşi prin metoda capac, 22 de paleţi în care se aflau colete ce conţineau tutun vrac, mărunţit.

Cu ocazia cercetărilor, şoferul nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă pentru tutun şi a declarat că nu ştia despre existenţa acestuia din interiorul automarfarului.

Drept urmare, întreaga cantitate de tutun vrac, respectiv 7.920 kg, a fost ridicată de către lucrătorii vamali în vederea expertizării, iar în cauză polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere sau scoatere din ţară prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal şi folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.