”Să împărțim bucuria sărbătorilor!” este denumirea campaniei umanitare pe care Teatrul Național din Tîrgu-Mureș o desfășoară pentru al șaptelea an consecutiv.
Artiștii din teatru dar și publicul spectator vor putea face donații de alimente neperisabile până în data de 14 decembrie.
Darurile vor face sărbătorile de Crăciun mai fericite pentru cei 30 de copii găzduiți de Asociația Sfânta Elisabeta, patronată de călugărul franciscan, pr. Pal Bako.
Acestea vor ajunge la copii în data de 19 decembrie, la sesiunile de teatru la care vor fi invitați de artiștii mureșeni, spune managerul general al Teatrului Național din Tîrgu-Mureș, Gasparik Attila:
Teatrul Național este o fabrică de cultură dar de fiecare dată când avem prilejul organizăm câte un eveniment caritabil. De ani de zile, încercăm să patronăm o fundație care se ocupă de copiii care nu trăiesc în familie și încercăm să colectăm alimente. Toți angajații teatrului contribuie cu câte ceva dar și iubitorii de teatru, dacă nu uită și au posibilitatea, măcar un mic gest un mic cadou dacă ne-ar aduce, ne-ar face o plăcere extraordinară.”
Târgumureșenii și toți cei interesați să ajute copii nevoiași, vor putea face donații de alimente precum paste, făină, ulei, zahăr, dulciuri, conserve și altele, fie în sălile de intrare ale Teatrului Național, fie la punctele de colectare din magazinele Merkur.