Schiorii care vin de 1 Decembrie în staţiunea Straja, din Valea Jiului, vor putea să folosească gratuit instalaţia de transport pe cablu de pe pârtia Constantinescu. Condiția este să aibă asupra lor tricolorul sub o formă pe care singuri o preferă, de la schiuri, până la obraji pictaţi.

“Am decis ca în 1 decembrie să permitem accesul gratuit al schiorilor care poartă asupra lor simbolul tricolorului românesc, de Ziua Naţională a României. Schiorii vor putea să aibă la ei un fular sau un costum de schi cu tricolor, o căciulă sau chiar faţa pictată în culorile drapelului naţional”, a declarat administratorul pârtiilor din Straja, Emil Părău.

Potrivit acestuia, în minivacanţa de 1 Decembrie se va putea schia pe pârtia Constantinescu. Aici s-a reuşit pregătirea unui strat de zăpadă cu grosimea de circa 30 de centimetri, utilizând tunurile de zăpadă artificială.

Dacă vremea se va răci şi vor mai cădea ninsori, atunci cabanierii din Straja vor fi pregătiţi să intervină pentru a amenaja şi alte pârtii de schi, astfel încât acestea să poată fi folosite de iubitorii sporturilor de iarnă în săptămânile care vor urma.

Împarte cu prietenii tăi: