Premierul Mihai Tudose a felicitat miercuri Ministerele Economiei și Energiei, precum și Transgaz pentru semnarea contractului de execuție a gazoductului BRUA, precizând că acest proiect este „o investiție majoră”, care va determina crearea a 3.000 de locuri de muncă.

„O să încep prin a felicita colegii care s-au ocupat și societatea română Transgaz — Ministerul Economiei, Ministerul Energiei—, care au reușit să finalizeze săptămâna aceasta semnarea contractului pentru execuția BRUA, gazoductul care tranzitează în cea mai mare parte România — investiție majoră, 3.000 de locuri de muncă”, a declarat Tudose, la începutul ședinței de Guvern.

Ceremonia de semnare a contractelor pentru lucrări de execuție a conductei de transport gaze naturale — faza 1, în cadrul proiectului BRUA, a avut loc marți la Palatul Victoria.

Contractele au fost semnate de Ion Sterian, director general al Societății Naționale de Transport Gaze Naturale Transgaz SA, de Karl Leidenfrost, administrator al companiei austriece Habau PPS Pipeline Systems, și de Petre Mustățea, director general al Inspet SA Ploiești.

Cu acest prilej, vicepremierul Marcel Ciolacu a afirmat că BRUA este un proiect între Bulgaria, România, Ungaria și Austria care reprezintă pentru Guvern o prioritate, fiind deosebit de important pentru securitatea și independența energetică a țării noastre. „Asistăm astăzi la semnarea contractelor pentru lucrările de execuție pentru prima fază a conductei de gaze naturale de 478 de km între localitățile Podișor și Recaș și trei stații de compresoare. (…) Valoarea totală a investiției este estimată la 480 de milioane de euro, dintre care aproximativ 180 de milioane fondurile nerambursabile”, a spus Ciolacu în cadrul evenimentului.