Pârtia de schi de la Bistrița a fost omologată de reprezentanții Direcției Autorizare şi Monitorizare din cadrul Ministerului Turismului. Ea ar fi putut fi omologată şi deveni funcţională încă de la începutul anului, dacă vremea ar fi permis.

În primă fază, pârtia de schi realizată de Primăria Bistrița cu peste 25 de milioane de lei nu a putut fi omologată de către Ministerul Turismului, din cauza gradului scăzut de dificultate. Bistriţenii, o parte din ei, chiar au considerat „fantezist” proiectul Primăriei, de a investi o sumă considerabilă de bani, într-o pârtie care, susţineau ei, „nu va putea fi folosită”.

Mai mult, proiectul realizat inițial a omis amenajarea unor peroane de urcare și coborâre de pe telescaun, realizarea lucrărilor pentru nivelarea pârtiei și amenajarea unor șanțuri pentru scurgerea apei, așa că pentru aceste lucrări muncipalitatea a alocat suplimentar aproape 80.000 de lei.

În primii 200 m de coborâre înclinarea pantei era între 39 – 40,6%, iar pe restul traseului între 8 și 28%.
Municipalitatea a defrișat o zonă nouă și a făcut o buclă la coborâre care a permis omologarea investiției.
Pârtia Cocoș este de categorie medie spre ușoară, are o lungime de 1.335 m, cu o diferență de nivel de 257 de metri, având punctul de plecare la altitudinea de 676 de metri.

Pârtia este dotată cu un telescaun cu patru locuri, instalație de nocturnă şi instalație pentru produs zăpada artificială.