Aproape 176 de milioane de euro din Fondul de Coeziune sunt investiți în infrastructura de gestionare și distribuție a apei în multe zone urbane din județul Vrancea, în estul României, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Acest proiect sprijinit de Europa, care include construirea și reabilitarea unei rețele de distribuție și canalizare de sute de kilometri, va permite ca aproape 66.460 de persoane din regiune să aibă acces la apă potabilă sigură și de calitate. Proiectul ar urma să fie finalizat până la sfârșitul anului 2021.

„Accesul la apa de calitate nu ar trebui să fie un lux, totuși mulți români erau în această situație înainte de intrarea în vigoare a politicii de coeziune. Iată un exemplu concret de solidaritate europeană”, a afirmat comisarul pentru politica regională Corina Crețu.

În plus, 76 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională sunt investiți în lucrări de renovare ale drumului național E79, care traversează țara și o conectează la sud cu Grecia și la nord cu Ungaria. Lucrarea, care are drept scop îmbunătățirea siguranței rutiere și confortul călătoriei, se referă la secțiunea dintre orașul Deva din Transilvania și Oradea, la granița cu Ungaria.

„Acest drum leagă România de vecinii săi, și vestul țării de centru, este la o oră de județul Sibiu, toate drumurile duc la Sibiu”, a adăugat comisarul Crețu.