După ce a dirijat în luna mai a acestui an Concertul Regal alături de Orchestra Naţională Radio, William Kunhardt revine la Sala Radio, de această dată la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio, miercuri, 29 noiembrie, de la ora 19:00.

Solist invitat va fi violonistul Gabriel Croitoru, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, un muzician cu peste 1.000 de apariţii scenice. Gabriel Croitoru cântă pe legendara vioară Guarneri del Gesù, aceeaşi cu care George Enescu şi-a cucerit contemporanii.

Lucrarea Capriol Suite pentru orchestră de coarde, de compozitorul britanic Peter Warlock, va deschide programul, urmată de Concertul nr. 4 în re major pentru vioară şi orchestră, de Mozart. Seara se va încheia cu Simfonia nr. 2 în re major, op. 36, de Ludwig van Beethoven.

Câştigător al prestigiosului premiu James Conlon pentru dirijat, primit în 2014 în cadrul Festivalului de Muzică din Aspen, Statele Unite, William Kunhardt este director artistic al Orchestrei de Cameră Arensky şi colaborează frecvent cu orchestre de notorietate din Statele Unite şi Europa.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.